Fotoreportage: Op bezoek bij Hertha BSC

“Hertha is de club voor CDU-stemmende stofzuigerverkopers”. Met deze woorden maakte 11 Freunde-journalist Uli Hesse mij duidelijk dat Hertha BSC – in tegenstelling tot de stad Berlijn – niet als cool of hip wordt beschouwd.

Bol.com

De supporters vinden dat prima. Zij willen geen tweede Union Berlin worden, dat razend populair is onder buitenlanders. Hertha moet in de ogen van de Herthaner een echte Berlijnse club blijven zonder hip sausje. Als het daardoor de saaie reputatie behoudt, dan is dat maar zo.

Olympiastadion

Tijdens mijn bezoeken aan Hertha zag ik ook weinig speciaals aan de club. Alleen het stadion, een overblijfsel uit de nazitijd, is bijzonder. De supporters willen het graag verlaten, omdat het veel te groot is. Daar is iets voor te zeggen, maar wat een indrukwekkende bak is het. Eentje die iedere stadionliefhebber minstens een keer in zijn leven moet bezoeken.

Foto’s

Ondanks zijn ‘saaiheid’ leverde Hertha BSC wel genoeg leuke beelden op. Het al eerder genoemde stadion, mannen in een Kutte en de supporters zorgden daarvoor. Hieronder een kleine selectie foto’s die ik bij Hertha maakte tijdens een van mijn tripjes voor Voetbalstad Berlijn (te bestellen in de Staantribune Webshop).

terug naar overzicht

Lees verder...