Elinkwijk, nog altijd aan de Amsterdamsestraatweg [fotorepo]

Elinkwijk was in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een gerespecteerde club, die in totaal zeven seizoenen in de eredivisie speelde en de andere seizoenen in de bovenste helft van de eerste divisie. In 1970 fuseerde Elinkwijk, samen met DOS en Velox, tot FC Utrecht.

Bol.com

Elinkwijk ging met het nodige succes verder als amateurclub. De laatste jaren is de club afgedaald naar een laag niveau. Het stadion, gelegen aan de Amsterdamsestraatweg 1015, is er nog steeds. Dat is bijna Maarssen (voor degenen die zich afzetten tegen moderne stadions: noem mij een stadion dat, toen het werd gebouwd, niet aan de rand van de stad lag).

Het eerste dat je ziet, is het kassahuisje. De hoofdtribune staat er nog, de staantribune achter de goal is klassiek. De staantribune aan de lange zijde en de tribune achter de goal zijn kleiner en boven voorzien van een graskant. Was Elinkwijk doorgegaan in het betaald voetbal, dan zou de lange zijde overkapt zijn. In die zin is het een echt stadion uit de jaren zestig en een waar monument.

terug naar overzicht

Lees verder...