Gespleten persoonlijkheid: Lierse SK – White Star Brussel

Ik ben een gloryhunter. Als Eibar, Paderborn of Cambuur ineens promoveren dan bezoek ik die clubs om ter plaatse de polonaise te lopen. Maar ik ben ook een ramptoerist. Een soort gespleten persoonlijkheid dus. In 2016 was ik bij de wedstrijd tussen Lierse SK en WS Brussel.

Bol.com

Lierse speelde inmiddels in de Tweede Klasse en kon ieder moment omvallen. De Egyptische eigenaar was gestopt met betalen en de thuiswedstrijden werden nog slechts door een enkeling bezocht. Ik spoedde mij naar België alsof ik een stervende vriend ging bezoeken. Bij aankomst vormde ik in mijn eentje de rij bij de kaartverkoop.

In de clubshop was het opheffingsuitverkoop. Zonder gene kocht ik voor vijf euro een gloednieuw wedstrijdshirt. Op alle deuren waren stickers geplakt met doorgestreepte kamelen. Het was duidelijk hoe hier over de Egyptische eigenaar werd gedacht. De beruchte staantribune aan de lange zijde was vrijwel verlaten deze avond. Daardoor hoefden de diehard fans van weleer niet te zien hoe Lierse de wedstrijd kansloos verloor tegen WS Brussel. Tegen wie? Tegen White-Star-Brussel.

Enige tijd later verloor Lierse haar proflicentie en ging het failliet. Ik reis graag af naar het oog van de orkaan. Daar waar beweging is.

Op vrijdag 16 april verschijnt Voetballiefde zonder grenzen van schrijver Hans Douw. Als warmmakertje schrijft de ‘Groundhopper des Vaderlands’ elke dag een nieuw verhaaltje (niet uit het boek!) over groundhoppen. Het boek is vanaf nu te bestellen in de Staantribune Webshop. LET OP: tot en met aanstaande vrijdag (9 april) zonder verzendkosten. Bespaar € 2,95 en bestel nu!

Bol.com

Voetballiefde zonder Grenzen - Hans Douw

terug naar overzicht

Lees verder...