De Klassieker die nooit een Klassieker werd

Of je nu neutraal bent of een hartstochtelijk supporter, als je naar De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord gaat, hoop je op een wedstrijd vol spanning en hoogoplopende emoties. Ook al staat Feyenoord voor aanvang twaalfde op de ranglijst, er is altijd een sprankje hoop op een opleving, waardoor Ajax opeens een lastige middag tegemoet zou kunnen gaan.

Bol.com

Dat sprankje hoop kon gisteren alweer snel begraven worden. Na een minuut of zeven stond het 2-0 en net toen Feyenoord een beetje grip op Ajax leek te krijgen, vielen de 3-0 en 4-0. Het moet voor Rotterdamse voetballiefhebbers een verschrikking zijn. Maar ook aan de andere kant van het voetbaluniversum moet er iets knagen. Ajax – Feyenoord was nooit een wedstrijd.

En dan kan de schreeuwlelijk met zijn megafoon wel voorzingen dat Feyenoord voor lul staat, je maakt mij niet wijs dat je De Klassieker op deze manier mooier vindt dan wanneer je tot het gaatje hebt moeten gaan voor diezelfde drie punten. Dat je de tegenstander knock-out krijgt, maar zelf ook klappen hebt gekregen. Dan is voetbal op zijn mooist. Laten we dus voor zowel Ajax als Feyenoord hopen dat men in Rotterdam-Zuid de zaak weer op de rails krijgt. Opdat ‘de Klassieker’ geen loze benaming meer is.

terug naar overzicht

Lees verder...