Carlisle in a day [podcast]

Door de komst van De Kanaaltunnel in de midden jaren ’90 werd de optie om  snel naar Engeland te reizen steeds aantrekkelijker. Het biedt zelfs mogelijkheden voor een dagtrip. London, Sheffield, Birmingham. Met een beetje fantasie en vooral doorzettingsvermogen is het mogelijk. De lat werd door een aantal mensen steeds hoger gelegd en met als uiteindelijke doel Carlisle United. In 1999 werd deze uitdaging door drie Nederlanders voor het eerst voltooid. Carlisle in a day was geboren.

Bol.com

Carlisle telt ongeveer 75.000 inwoners en is hoofdstad van shire Cumbria. Slechts 16 kilometer ten zuiden van de Schotse grens. De stad huisvest een campus en aantal musea, maar is ook de thuisbasis van Carlisle United Football Club. De afstand tussen Brunton Park, de thuishaven van The Blues, en het hoofdkantoor van Staantribune in Utrecht is 1020 kilometer. Mocht je het idee hebben om dit een keer met de auto te doen dan neemt dit ongeveer 11 uur en 13 minuten in beslag. Zonder plaspauze.

In deze podcast praten we met Jesse van Geest en Paul van Meggelen. Deze pioniers gingen als eerste op en neer naar Carlisle en maakten naast een bijzondere reis een bizar slot mee van hun wedstrijd. Zes jaar later gingen Rob Kiggen en Fred de Ren dezelfde Carlisle in a day uitdaging aan om binnen 24 uur weer thuis te zijn. Verder schuift Robert Breukers aan en vertelt hoe hij met twee andere vrienden deze bizarre tocht beleefde.

Ook geven wij nog een shirt weg van de club. Luister voor de vraag en hoe je het antwoord kunt insturen goed naar deze aflevering. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify of Apple Podcasts!

Beluister HIER meer podcasts van Staantribune.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...