Michael van Praag en Ronald de Boer vinden dat Ajax het Ajax-clublied gewoon moet blijven draaien. Ook al werd het lied geschreven door een Rotterdammer, zoals blijkt uit het boek Uit Volle Borst, waarvoor journalist Erik van den Berg de herkomst van tal van clubliederen onderzocht.

Het clublied van Ajax stamt uit de periode van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl in de rest van Europa de Eerste Wereldoorlog woedde, werd in Nederland gewoon gevoetbald. Ajax veroverde in 1918 voor het eerst de landstitel. Kort ervoor schreef Dirk Knegt, een redacteur met Rotterdamse roots die voor het Ajax-clubblad werkte, de tekst van het huidige clublied, ook wel de Ajax Marsch genoemd.

Rotterdammer schreef clublied Ajax

“Ik kan me voorstellen dat mensen denken: Hè?! Een Rotterdammer die het clublied van Ajax schrijft”, reageert Ajacied Ronald de Boer als hij het boek Uit Volle Borst krijgt uitgereikt. “Maar er zijn genoeg Rotterdammers die in hart en nieren Ajacied zijn, hoor.”

Michael van Praag (die onlangs werd voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de RVC van Ajax) vindt ook dat we hier niet te moeilijk over moeten doen: “Waarom niet? Rotterdammers kunnen blijkbaar hele, leuke, gezellige liedjes schrijven.”

Uit de video blijkt dat Michael van Praag het clublied van Ajax moeiteloos kan meezingen.