In deze derde aflevering van ‘Welkom bij…’ gaat Hugo Stam langs bij ‘de club in`t hart van `t land’ FC Utrecht. Samen met Danny v/d Linden (FC Utrecht-supporter) en Toby Rijk (SLO FC Utrecht) bespreekt hij in deze podcast de mooiste plekken in en rondom de Galgenwaard.

FC Utrecht, de club uit de Domstad die werd opgericht in 1970 na een fusie tussen Elinkwijk, DOS en Velox is, net als de de ‘top 3’ overigens, nooit gedegradeerd uit de Eredivisie. De club kende mooie successen als Europese overwinningen in thuis tegen Zenit en Celtic. Ook waren er knappe gelijkspelen tegen Napoli en speelde FC Utrecht op Anfield met 0-0 gelijk in 2010 tegen Liverpool. Ook won de FC driemaal de beker (in 1985, 2003 en 2004). Met recht kan FC Utrecht een cupfighter worden genoemd.

Hopelijk hebben de luisteraars van deze podcast een beter beeld van de clubcultuur die er heerst bij FC Utrecht. Vragen, tips of suggesties over deze podcast (of over andere clubs die we kunnen behandelen in de toekomst) zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister nu deze podcast via Spotify of Apple Podcasts. Bekijk hier het hele overzicht van onze podcasts.

Foto: ProShots