Wat was eigenlijk het mooiste deel van de oude Bosuil, toen die nog in zijn geheel overeind stond? Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven, omdat het stadion van Royal Antwerp ooit zo goed als perfect was. Het wonderlijkste van De Bosuil was Tribune 2.

De Engels aandoende Tribune 1 met gable, loges en houten bankjes, de hoge staantribunes achter beide doelen, de houten doelpalen, het was allemaal prachtig. Het wonderlijkste deel kan ik zonder nadenken aanwijzen. Het binnenste van Tribune 2, het laatste stukje van de originele Bosuil dat binnen afzienbare tijd gaat verdwijnen. Onder die majestueuze tribune bevindt zich een betonnen labyrint met gangen, galerijen en trappen die uiteindelijk leiden naar de kenmerkende houten bankjes.

Het is bijna onvoorstelbaar dat het in 2020 nog overeind staat. Alles brokkelt inmiddels af. Het is niet verwonderlijk dat deze tribune nooit meer vol zal zitten en plaats zal moeten maken voor iets nieuws. Maar het verlies zal groot zijn, want Tribune 2 kent geen gelijke in de voetbalwereld. Er zijn mensen die vanaf deze tribune zelfs Louis van Gaal hebben zien schitteren.

Bekijk de hele fotoreportage van Tribune 2 in Staantribune #31, te bestellen in de webshop.