Feyenoord speelt vanavond de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League tegen AS Roma. Volgende week is de uitwedstrijd in Stadio Olimpico, een van de geportretteerde stadions in Curva, het derde stadionboek van Marco Magielse onder de vlag van Staantribune, na Final Whistle (Verenigd Koninkrijk) en Plein (België).

Hét fotoboek over Italiaanse stadions verscheen onlangs in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. Meesterfotograaf Magielse reist regelmatig af naar de Laars, al dan niet in het gezelschap van een Staantribune-redacteur. De eerste stop voor Curva was in Rome.

Stadio Olimpico

De thuishaven van SS Lazio en AS Roma is misschien niet het mooiste stadion van Italië – al verschillen de meningen over welk bouwwerk dat dan wél is – maar een stadion dat tussen 1928 en 1937 is gebouwd, toen nog onder de naam Stadio dei Cipressi, en een capaciteit heeft van 72.700 plaatsen, hoort natuurlijk wel thuis in een boek over Italiaanse stadions. Magielse legde Stadio Olimpico vast, zoals alleen hij dat kan. Op de Staantribune-burelen wordt hij dan ook liefkozend San Marco genoemd.

Bekijk de voorproefjes uit Curva hieronder en geniet.
NB: we hebben op dit moment nog zo’n 150 exemplaren op voorraad!