‘s Werelds oudste voetbalclub, Sheffield FC, is een partnerschap aangegaan met het Nederlandse merk COPA, tevens partner van Staantribune. COPA zal komende jaren verantwoordelijk zijn voor de shirts en andere kleding van Sheffield FC.

Sheffield FC werd opgericht in 1857 en bestaat dus al 164 jaar. De club beschouwt zichzelf als bewaker van the beautiful game. De club wil tradities en idealen in stand te houden die het voetbal zo mooi maken. COPA probeert dezelfde instelling uit te dragen.

COPA werd opgericht in 1998 en begon met het produceren van traditionele, katoenen voetbalshirts. In ruim twintig jaar is de collectie enorm uitgebreid met allerlei producten voor zowel op als naast het veld. Met de uitbreiding van de collectie begon ook de uitbreiding naar andere landen.

Zo is COPA ook kledingsponsor van het nationale elftal van Tibet, ‘official retro partner’ van clubs als AS Roma, Benfica en Atlético Madrid en andere clubs over de hele wereld. Bij het produceren van deze producten staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dus is ook de nieuwe Sheffield FC X COPA-collectie geproduceerd in Europa.

COPA X Sheffield FC-collectie

Sheffield FC-voorzitter Richard Tims: “We ademen bij onze club historie, maar we denken modern. Daarom past COPA ook goed bij ons. Het respecteren van onze historie, een knipoog naar het verleden en met het oog op de toekomst. Zowel COPA als Sheffield FC delen waarden als integriteit, respect en het feit dat we vinden dat voetbal voor iedereen behoort te zijn.”

Cees Akkermans, oprichter en eigenaar van COPA: “De link met Sheffield FC is overduidelijk. We kunnen ons geen betere partner voorstellen dan de club waar het voetbal, zoals we dat vandaag de dag kennen, begon. Voor ons is voetbal veel meer dan de Champions League, tactieken en data-analyses. Voetbal gaat om de fans, de sfeer en het samenkomen van mensen. Het is van iedereen. Sheffield FC draagt dat allemaal uit. Het eerste shirt van de Sheffield FC X COPA-collectie is gebaseerd op het eerste shirt waarin de club 164 jaar geleden speelde. We hebben dat ontwerp gebruikt in ons nieuwe shirt. Daarmee dragen we zowel het verleden als de toekomst uit van deze mooie club.”

De Sheffield FC X COPA-collectie is nu te koop via onder meer de website van COPA en in de COPA Flagshipstore in Amsterdam.

Meer over Sheffield FC in Staantribune nummer 16, na te bestellen in de Staantribune Webshop.