In de eenendertigste aflevering van de Hand van Godcast blikken Ino Diepeveen en Jeroen Heijink weer samen terug op historische gebeurtenissen van afgelopen week. Het EK 2020 is volop aan de gang en er is dus genoeg om over te praten. Zo wordt er gepraat over het EK-kwalificatieleed voor 1988.

Welke shirts spreken de heren aan en luisteraar Erik vraagt zich af waar al die vrijwilligers voor nodig zijn? Jeroen staat nog even stil bij de keeper van Tsjechoslowakije tijdens de finale van het EK van 1976. Toen overigens ook de ‘Panenka’ geboren werd. Ino vertelt over zijn ervaring met de Zuid-Afrikaan Siphiwe Tshabalala. En Jeroen neemt de luisteraar mee in het EK-kwalificatieleed van het Nederlands Elftal vóór 1988.

En vanaf deze aflevering vertelt groundhopper des vaderlands Hans Douw ons elke week één van zijn vele anekdotes tijdens het bezoeken van al die wedstrijden en stadions. Deze week een mooi verhaal over hoe hij aan kaarten kwam bij de Derby van het Hoge Noorden.

Ook is er weer een winnaar van de Maradona-prijsvraag en uiteraard staat er weer een nieuwe vraag klaar. In ‘De Vergeten speler’ komt Jim Holterhuës uit bij Angelo Nijskens, waardoor Ino en Jeroen kunnen terugblikken op hun (culinaire) avonturen in Krefeld. In ‘Belle met Jelle’ treffen we Jelle Damen aan bij een vriendschappelijk toernooi bij Dukla en vragen we hem ook of het EK daar nu eigenlijk echt leeft.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister nu de hele podcast via Spotify en Apple Podcasts. Vergeet niet om deze Staantribune-kanalen te volgen!

Bekijk hier het hele overzicht van de Staantribune podcasts.