Frankrijk. Het land van Zinedine Zidane, Michel Platini, Montpellier en het Stade Vélodrome. Maar ook Bernard Tapie en Guy Roux. In de jaren 70 en 80 prachtige shirts met grote sponsornamen erop. Zomaar een aantal dingen die aan Frans voetbal doet denken. Maar is deze republiek het vergeten groundhopland in Europa? Tijd voor een podcast over groundhoppen in Frankrijk.

Martijn Schwillens en Jean Paul Rison proberen deze vraag vanuit hun eigen ervaringen te beantwoorden. Samen met presentator Jeroen Heijink bespreken ze hun liefde voor dit land en geven zij daarnaast antwoord op vragen van luisteraars. Wat zijn de mooie stadions en is er een verschil tussen het noorden en het zuiden?

Hoe begon hun liefde voor het Franse voetbal, wat heeft Jean Paul met Bastia en is Parijs volgens Martijn een voetbalbolwerk? Welke clubs hebben een rauw randje en wat is een derby die je niet mag missen? En hoe zit een ideale dagtrip eruit in Noord-Frankrijk, waar kun je jouw partner mee naar toe nemen en uiteraard wordt ook Franse stadionvoer besproken. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl.

Beluister de podcast over groundhoppen in Frankrijk nu via Spotify of Apple Podcasts! Andere podcasts van Staantribune zijn hier te vinden.

Foto: ProShots