In de drieëntwintigste aflevering van de Hand van Godcast is het de beurt aan Ino Diepeveen en Jeroen Heijink. Samen blikken ze weer terug op de afgelopen week. De heren staan stil bij het overlijden van Mister PSV Willy van der Kuijlen en duiken daarom dieper in op de historie van zijn laatste club VV Overpelt-Fabriek.

De degradatie van Schalke ’04 zagen ze al een tijdje aankomen, maar het blijft toch opmerkelijk wanneer een club van naam het een niveautje lager mag proberen. Verder kijken ze over de grens naar historische ontknopingen in het voetbal en blijven daardoor hangen bij het Barcelona van Johan Cruijff in het begin van de jaren ’90. Ook een mooi moment voor Jeroen om de Braziliaan Bebeto nog een keer aan te pakken.

En zou Ino voor een doelpunt van de tegenstander kunnen juichen? 32 jaar geleden jongleerde Diego zich suf tijdens de warming-up in München. En in 1973 hield Gerrie Mühren een aantal keer de bal hoog tijdens een halve finale in Madrid.

Ook deze week is er weer een winnaar van de prijsvraag. Dit keer viel er een B&A Boys t-shirt van Football Culture te winnen. Uiteraard staat er weer een nieuwe prijsvraag klaar. In de rubriek ‘De vergeten speler’ staat Hanky Leatemia centraal. Jelle Damen vertelt in ‘Belle met Jelle’ over zijn bezoek aan AGOVV, waardoor Jeroen weer even aan zijn bezoekje in 2004 moet terugdenken.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast over onder meer Willy van der Kuijlen nu via Apple Podcasts, Soundcloud of Spotify!

https://soundcloud.com/user-95712707/130-hand-van-godcast-skiete-willy-seizoensontknopingen-en-gerrie-muhren

Meer podcasts van Staantribune zijn hier te beluisteren.