22 juli 2003, een zwarte dag voor oud-voetballer Michel Boerebach. Die dag – vandaag negentien jaar geleden – raken zijn twee zoontjes betrokken bij een auto-ongeluk in Dronten. Door een onoplettende automobilist botst de auto waarin zij zitten frontaal op een tegemoetkomende tractor. Zijn ex-vrouw Dora en een vriendje van zijn zoontjes raken zwaar gewond. Lesley overlijdt ter plaatse, Sven overlijdt drie dagen later in het ziekenhuis.

Na een aantal zware jaren heeft Boerebach zich aardig herpakt. De jaren na het ongeluk was hij, naar eigen zeggen, flink de weg kwijt. Hij vond dat de échte Boerebach ook was overleden. Hij probeerde op allerlei manieren het leed te verwerken en greep zelfs naar de fles. Boerebach begon ook te schrijven. Gedichten, columns en een boek. In 2005 kwam zijn boek Nooit Meer Zaterdag uit. Hij schrijft hierin over het ongeluk, het verdriet en het moeizaam omgaan met het verlies.

Nooit Meer Zaterdag

De titel van het boek is vernoemd naar een gedicht dat hij schreef:

Het is zaterdagochtend 6 september
de D1 moet spelen en I remember
al die zaterdagmorgens met Sven en Lesley
vroeg uit de veren en dan alle drie
lekker naar het voetbal toe
Sven gelijk paraat, Les nog een beetje moe

Het tenuetje met nummer 10 in zijn tas
Sven als eerste in zijn jas
Met z’n drieën pratend over de wedstrijd
bij de kantine, net als altijd.
Les naar de kleedkamer, Sven een frikandel speciaal
Dat vonden we allemaal zo normaal.

Nu is die tijd voorbij
Zij kunnen allebei
nooit meer genieten van het leven
geen liefde meer geven
Nooit meer met z’n drieën naar het voetbal
Lieve mensen, wat een knal

Een knal die zo hard aankomt
ik ben verstomd
Van mij nooit meer een echte lach
want het is nooit meer zaterdag.

Nooit Meer Zaterdag

Boerebach krabbelde, met vallen en opstaan, langzaam op. Met zijn nieuwe vriendin kreeg hij in 2007 een zoon, Lyns. De naam bestaat uit de eerste en laatste letters van Sven en Lesley. Hij probeert de herinnering aan zijn omgekomen zoontjes in leven te houden. In Emmeloord is een kinderboerderij vernoemd naar Sven en in Lelystad wordt ieder jaar het Lesley Boerebach-toernooi georganiseerd.

Hoi Papa

In 2019 schreef Boerebach, samen met journalist Eddy van der Ley, het boek Hoi Papa: De herrijzenis van Michel Boerebach. Het boek vertelt de weg uit de duisternis die de oud-voetballer de afgelopen jaren heeft afgelegd.

Hoi Papa

Er wordt niet meer naar de fles gegrepen, de humor is terug en Boerebach kan weer genieten van het leven. “De oude Boerebach is overleden, de nieuwe is opgestaan”, aldus de oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles en PSV zelf.

In 2013 maakte NOS-verslaggever Joep Schreuder dit openhartige portret over Boerebach.