Niels Kokmeijer (43) was eind jaren negentig en begin deze eeuw een verdienstelijke aanvaller bij FC Volendam, sc Heerenveen, Haarlem en Go Ahead Eagles. Als speler van de club uit Deventer kreeg hij in 2004 een doodschop van Spartaan Rachid Bouaouzan. Nu maakt hij furore als badjaskoning.

“Het zwarte gat? Daar heb ik gelukkig nooit last van gehad. Mijn loopbaan was in één klap over na die brute overtreding op Het Kasteel, maar gelukkig kwamen er mooie nieuwe dingen op mijn pad. Ik ben jarenlang met veel plezier manager van de Beach Soccer Bond geweest en later bondscoach van het Nederlands Beach Soccer team bij de KNVB. Inmiddels ben ik ondernemer in de badjaswereld. Daarnaast doe ik nog een aantal projecten voor de Johan Cruyff Foundation.”

“Mijn vriendin Saskia wilde in 2007 voor kerst een badjas voor zichzelf bestellen, maar ze kon in Nederland nauwelijks hippe en trendy badjassen vinden, alleen op Amerikaanse websites. Zo ontstond het idee om hier een webshop te beginnen met goede badjassen.

Badjasparadijs

Nu, veertien jaar later, zijn we met Badjasparadijs.nl en Badjas.nl de grootste speler in Nederland in de online badjaswereld. Toen Saskia op werkbezoek in de Verenigde Staten al die mooie jassen zag, zei ze in een spontane bui dat ze in het badjasparadijs terecht was gekomen, vandaar de naam. Ik had nooit gedacht dat de badjas zo’n belangrijke rol in mijn leven zou gaan spelen.”

Lees het hele interview met Niels Kokmeijer in Staantribune nummer 34, alleen online te bestellen in de Staantribune Webshop.

Niels Kokmeijer badjas