In de dertigste aflevering van de Hand van Godcast blikken Ino Diepeveen en Jeroen Heijink weer samen terug op historische gebeurtenissen van afgelopen week. Dit keer over onder meer de opening van het EK 2020. Het Europees Kampioenschap voetbal is inmiddels begonnen. En bij een eindtoernooi horen natuurlijk ook echte voetballiedjes. Hoe is het gesteld met de huidige lichting van deze editie?

Verder vraagt Jeroen zich af waarom Uruguay nou eigenlijk de tegenstander was in het afscheidsduel van Coen Moulijn? En welke memorabele afscheidswedstrijden waren er nog meer? Ino gaat verder in op een stiletto-incident in het oude Oosterpark waarvan Fred Bischot het slachtoffer van was. Wat gebeurde er die dag en wat was de aanleiding van de dader om deze actie uit te voeren? Jeroen was aanwezig in Rome en in Amsterdam. Hoe was het om weer terug te zijn in het stadion?

Ook deze week is er weer een winnaar van de prijsvraag en uiteraard staat er weer een nieuwe vraag klaar. Deze week neemt Jelle Damen de items ‘De vergeten speler’ en ‘Belle met Jelle’ voor zijn rekening. Wie was ook alweer die man van die penalty uit 1976?

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister nu deze podcast over o.a. de opening van het EK 2020 via Apple Podcasts of Spotify.

Meer podcasts van Staantribune luisteren? Bekijk hier het hele overzicht.