Welkom bij alweer aflevering 174 van de podcast van Staantribune. Na twee afleveringen over stadionsongs en één over clubliederen is dit alweer het vierde deel uit de serie ‘Voetbal & Muziek’. In deze podcast komen wij uit bij de zingende voetballers.

Voetbal & muziek: het blijft een gouden combinatie! Zeker bij de fans onlosmakelijk verbonden met elkaar. Lekker lallen met je vrienden in de pub of buiten het stadion. Of anders hartstochtelijk meezingen met het clublied als je favoriete spelers het veld opkomen. Uiteraard met het doel om de spelers naar de overwinning te schreeuwen. Zij moeten het vervolgens afmaken op het veld. Dit is in ieder geval hoe wij als supporters de rolverdeling zien.

Wij kunnen niet zeggen dat het altijd verstandig was om een uitstap te maken voor een opnamestudio, maar vermakelijk is het zeker. Één ding hebben de zingende voetballers gemeen: stuk voor stuk zijn het flamboyante types die het voetbal kleur geven of hebben gegeven. Wij van Staantribune kunnen dat alleen maar appreciëren!

In deze podcast nemen we je mee in de geschiedenis van de liedjes die zijn uitgebracht door spelers of zelfs hele teams. Ook deze keer heeft Hugo Stam weer een mooie lijst van elf nummers samengesteld en wellicht weten we daarna of voetballers ook kunnen zingen of dat ze zich beter op het spelletje kunnen blijven richten.

De elf nummers:

 1. Suggs & Co featering the Chelsea Team – Blue Day
 2. André Hazes & Willem van Hanegem – Wij zijn vrienden
 3. Nottingham Forest with Paper Lace – We Got The Whole World In Our Hands
 4. Vinnie Jones – Big Bad Leroy Brown
 5. Johan Cruijff – Oei, oei, oei (dat was me weer een loei)
 6. Paul Cascoigne (Gazza) – Georgie Boys
 7. Kevin Keegan – Head over heels in love
 8. Rod Stewart & Scottish squad 78 – Qua Sera, Sera
 9. Jean-Marie Pfaff – Denk je vaak aan mij
 10. Germán Burgos (The Garb) – Malagata
 11. René vd Gijp – Geef me hoop Jomanda

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts, het magazine of de boeken zijn altijd welkom via info@staantribune of via www.staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify of Apple Podcasts!