Elk land heeft haar eigen voetbalcultuur. Niet alleen de supporters hebben specifieke eigenschappen, maar ook het stadionvoer, de liederen of de stadions. In deze aflevering staat groundhoppen in Schotland centraal.

Samen met Dimitri van Loock en Joris van de Wier bespreekt Jeroen Heijink alle mooie dingen van de Schotse voetbalcultuur, maar ook van het land zelf. Joris is al een tijdje woonachtig in Schotland en schreef een boek over Heart of Midlothian. Dimitri stak al regelmatig de plas over richting Schotland en hield daar een aantal vriendschappen aan over.

Wat was hun eerste kennismaking met de Schotten, wat zijn volgens de heren stadions die je zeker een keer moet bezoeken en welke derby’s zijn er nog meer dan The Old Firm? Ook hangen ze de recensent uit over het stadionvoer in Schotland en bespreken ze de ideale trip. Ook komt het marginale uitgaansleven ter sprake.

Joris vertelt hoe hij ooit bijna onderdeel was van een mascotterace. Dimitri legt uit wat Motherwell zo’n mooie club maakt. En er wordt nog gelachen om hoe Jeroen ooit de eerste helft van Hearts – Hibs miste. Uiteraard beantwoorden we ook weer vragen van de luisteraars. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom via podcast@staantribune.nl.

Deze podcast over groundhoppen in Schotland is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

https://soundcloud.com/user-95712707/117-groundhoppen-in-schotland

Foto: Pro Shots