Tom van Hulsen, schrijver van onder meer Het Geheim van Ipswich (over de zegetocht van Arnold Mühren en Frans Thijssen in Engeland) en FC Londen (over de voetbalhoofdstad van de wereld), duikt dit keer in de wereld van John Achterberg. De voormalige doelman van RUC, FC Utrecht, NAC, FC Eindhoven en Tranmere Rovers is sinds 2009 keeperstrainer van Liverpool FC, een van de grootste voetbalclubs ter wereld. Zijn verhaal is door Van Hulsen opgeschreven in het boek Missie aan de Mersey – John Achterberg.

Van Hulsen volgde Achterberg enkele jaren op de voet. Hij bezocht de stad én vele wedstrijden en sprak uitgebreid met betrokkenen, onder wie Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Van zijn ervaringen doet hij op luchtige wijze verslag. Met speciale aandacht voor de bijzondere visie van John Achterberg op keeperstraining, waarin focussen op details centraal staat.

Als een wervelwind raast dit boek door heden en verleden van Liverpool FC, het Engelse voetbal en John Achterberg. Achterberg zag de jarenlange weg van de Bokkenbuurt in Utrecht naar stadion Anfield in Liverpool bekroond worden met winst van de Champions League, de Europese Super Cup, de wereldbeker en de Engelse landstitel.

Het boek Missie aan de Mersey – John Achterberg van Tom van Hulsen verschijnt op 15 oktober. Het boek is te bestellen in onze webshop!

Missie aan de Mersey - John Achterberg