Melvin Platje (32) is voor de rest van dit seizoen uitgeleend aan De Graafschap door zijn club Bali United, die de aanvaller vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis kampioen maakte. Voor Staantribune #34 spraken we Platje over zijn leven in Indonesië. Over het kampioensfeest op twintig boten, baby’s die naar hem worden vernoemd en de pedicuurtjes van zijn moeder.

Hoe zag jouw leven op Bali eruit voordat corona uitbrak?
“Het leven is echt top hier. ’s Ochtends ben ik dus een beetje voor mezelf aan het trainen en dan rond half vier pak ik altijd lekker het scootertje naar de training. Het is maar vijf minuten rijden. Heerlijk in dat weertje overal tussendoor sjezen. Bij ons trainingsveld hebben ze niet eens douches, maar dat went allemaal wel. Het kan hier ook bijvoorbeeld voorkomen dat je op de wedstrijddag ineens hoort dat we om half negen in plaats van zes uur spelen.

Verder zijn er ook veel dingen juist netjes geregeld. We hebben bijvoorbeeld ook een eigen chauffeur, die mijn vrouw meestal gebruikt om de kinderen naar school te brengen. Als we hem nodig hebben, staat hij binnen tien minuten bij ons op de stoep.”

Melvin Platje

Luxe

“Ja, wat dat betreft is het goed geregeld hier door de club. We hebben ook een nanny, die zorgt vooral voor onze kleinste. Zij woont bij ons en heeft hier buiten een apart kamertje. Bijna iedere dag komen er ook schoonmakers tussen acht en tien in de ochtend. Daarna hoepelen ze op en is het weer lekker rustig hier.”

Hoe vinden je kinderen het op Bali?
“Ze vinden het super hier. Ze missen Nederland en hun opa’s en oma’s natuurlijk weleens, maar dat is normaal. De kinderen weten eigenlijk niet beter. De jongste heeft bijvoorbeeld bijna zijn hele leven op Bali gewoond. Een mooi strand of een zonsondergang is compleet normaal voor ze. Soms zeg ik: ‘Het is wel super wat jullie hier hebben, hè? Een supergrote villa met een zwembad in de tuin.’ Maar ze weten gewoon niet beter. Daar staan kinderen niet bij stil. Mijn vrouw en ik genieten er supererg van.

Ik denk, als we ooit terug naar Nederland gaan, en ze weer die kou, regen en dat grijze gedoe zien, dat ze gaan vragen: ‘Papa, is het misschien niet beter om terug naar Bali te verhuizen?’”

Lees hele interview met Melvin Platje in Staantribune #34, te bestellen in de Staantribune Webshop.