In de twintigste aflevering van de Hand van Godcast blikken Ino Diepeveen en Jeroen Heijink terug op de gebeurtenissen van afgelopen week. Het was 25 jaar geleden dat Ajax voor het laatst een thuiswedstrijd in het Olympisch Stadion speelde. Een mooi moment voor Ino om in de geschiedenis van dit complex te duiken.

Ino ging exact vijf jaar geleden met de Dutch Hammers mee naar een van de laatste wedstrijden op Boleyn Ground. En Jeroen denkt terug aan een Paasweekend in Bratislava.

De verjaardag van Peter Hoekstra is een aanleiding voor Jeroen om controversiële transfers tussen rivalen te bespreken. Hij komt zo uit op een verhaal dat de katholieke Mo Johnston ooit bij Rangers op zijn achterhoofd geraakt werd door een pie uit het publiek.

De cover van het nieuwe magazine met Ruud Gullit gehuld in een Sampdoria-shirt brengt Jeroen bij de Mitropacup van 1961. En waarom ‘moest’ Napoli in 1990 van de Italiaanse voetbalbond kampioen worden?

Ook deze week is er weer een winnaar van het Staantribune-prijzenpakket en staat er weer een nieuwe prijsvraag klaar. In de rubriek ‘Vergeten Voetballer’ behandelt Jim Holterhuës deze week ex-Fortunees en ex-Volendammer John Clayton. Jelle Damen vertelt in ‘Belle met Jelle’ over zijn bezoek aan De Adelaarshorst en vraagt zich af waar de band met Luton Town vandaan komt. Tot slot natuurlijk ruimte voor vragen van luisteraars.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl.

Beluister deze podcast via Soundcloud, Spotify of Apple Podcasts. En laat daar gerust een review achter!

https://soundcloud.com/user-95712707/124-hand-van-godcast-20-de-pie-van-mo-johnston-het-olympisch-stadion-en-de-mitropa-cup

Kijk hier voor het volledige overzicht van onze podcasts.