Diego Maradona speelde nooit voor een Engelse club. In 1978 stond Sheffield United op het punt hem te kopen, maar uiteindelijk vonden zij 200.000 pond voor het destijds zeventienjarige talent net iets te gortig. Toch heeft Maradona ooit in het shirt gespeeld van een Engelse club met het biermerk Holsten als sponsor: Tottenham Hotspur.

Het was in een testimonial van zijn vriend Osvaldo Ardiles tegen Internazionale. Ardiles was in 1978, nadat hij wereldkampioen was geworden met Argentinië, aangetrokken door Spurs. Hij bleek een hit en is nog altijd erg populair in Noord-Londen.

De wedstrijd tegen Internazionale was op 1 mei 1986, vandaag 37 jaar geleden. Maradona had enkele uren daarvoor nog met Argentinië tegen Noorwegen gevoetbald. Hij was erg moe, maar wilde per se meespelen. Speciaal voor deze gelegenheid gaf Glenn Hoddle zijn rugnummer 10 op.

Maradona was op dat moment de grootste speler ter wereld. De spelers van Spurs vroegen zelfs handtekeningen aan hem in de kleedkamer. Iedereen kwam natuurlijk voor Ardiles naar het stadion, maar stiekem waren erg veel Engelsen benieuwd naar het wonderkind uit Argentinië.

Maradona was wat uitgeput, maar bij vlagen droop de klasse van hem af. Op YouTube zijn beelden te vinden van deze wedstrijd, die Spurs met 2-1 won.

Chris Waddle

Maradona scoorde niet, maar maakte wel veel indruk op zijn teamgenoten. Chris Waddle verbaasde zich over de eerste aanname van Maradona. Die was zo goed, dat had Waddle zelden gezien. Nog altijd noemt hij de Argentijn de beste speler met wie hij ooit samenspeelde. Ook Hoddle genoot van Maradona, die een omhaal maakte, enkele mooie steekpassjes gaf en zo nu en dan een mooie versnelling liet zien.

De Argentijn kreeg een staande ovatie van het Spurs-publiek. Niet veel later waren de Engelsen minder blij met hem, toen Diego Engeland uitschakelde op het WK in Mexico en Argentinië wereldkampioen maakte.