In de vijfentwintigste aflevering van de Hand van Godcast is het de beurt aan Ino Diepeveen en Jeroen Heijink. Samen blikken ze weer terug op de afgelopen week. De heren staan kort stil bij de winst van Europacup 1 van Feyenoord in 1970 en de rol van toen assistent-scheidsrechter Björn Kuipers bij de veldslag tussen Bornerbroek en Dolphia in 1995.

En wat is provocerender: een strafschop genomen door een keeper of een ‘Panenka’? Ook wordt de cover van het nieuwe magazine besproken en wat bijdraagt aan een herinnering van zowel Ino als Jeroen aan Upton Park en vertelt laatstgenoemde de achtergrond van de bijnaam van Liam Brady.

Op 5 mei staat voetballend Frankrijk tegenwoordig even stil. De stadionramp bij SC Bastia in 1992 wordt uitgebreid besproken en daarnaast kijkt Jeroen terug naar een bijzonder incident bij de bekerfinale tussen Fenerbahce en Galatasaray met Graeme Souness. Als laatste wordt het debuut van Cees van Kooten in Oranje besproken.

Ook deze week is er weer een winnaar van de prijsvraag en uiteraard staat er weer een nieuwe vraag klaar. In de rubriek ‘De vergeten speler’ staat Bob Latchford centraal. In ‘Belle met Jelle’ is Jelle eindelijk weer bij een wedstrijd en praat hij ons bij terwijl hij in het stadion zit.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast over o.a. de Europacup 1 van Feyenoord nu via Spotify, Apple Podcasts of Soundcloud.

https://soundcloud.com/user-95712707/134-hand-van-godcast-25-ramp-sc-bastia-provocatie-graeme-souness-en-debuut-cees-van-kooten

Bekijk hier het overzicht van alle Staantribune podcasts.