Joris van de Wier en Jeroen Heijink zijn weer samen op pad en ditmaal in het land van de kersverse Europees kampioen: Italië. Daarover gaat dan ook deze Radio Italia podcast.

Joris begint deze trip met wat obstakels in La Spezia waar hij de derby ziet tussen Spezia Calcio 1906 en Genoa CFC. Daarna zakt hij af richting Empoli waar hij in het uitvak plaats neemt om Empoli tegen Inter bij te wonen. Als laatste, voordat Jeroen aansluit, bezoekt Joris nog Ascoli.

Tijdens het duel tegen SPAL merkt hij met name de bijzondere aanhang op. De samensmelting volgt in de havenstad Bari waar een dag later een droom voor beide heren uitkomt: het bezoek aan Stadio San Nicola, die de herinneringen van beiden doet teruggaan naar het WK 1990. Ook bezoeken ze het oude stadion van de club en zorgt Joris voor levensgevaarlijke taferelen op weg naar het huidige stadion.

Salernitana en Cavese

De wedstrijd tegen Catanzaro wordt heerlijk in het zonnetje bekeken. Een dag later zijn ze in Salerno en bekijken ook daar het oude stadion van Salernitana om daarna door te reizen naar Cavese 1919. Deze club is voornamelijk bekend om het supporterslied “Dale Cavese”. In de avond gaat nog een droom in vervulling. Ondanks strenge voorwaarden zijn Joris en Jeroen er toch in geslaagd om kaarten te kopen voor de wedstrijd SalernitanaNapoli. Dit affiche is sinds de midden jaren ’40 niet meer op het hoogste niveau gespeeld.

De afsluiter van deze trip volgt een dag later bij Benevento Calcio tegen Brescia. Naast alle informatie over de clubs en de stadions natuurlijk ook genoeg randvermaak in deze eerste editie van Radio Italië. Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Luister deze Radio Italia podcast via Spotify of Apple Podcasts! Kijk hier voor het hele overzicht van de Staantribune podcasts.