In de vierentwintigste aflevering van de Hand van Godcast is het de beurt aan Roy Diepeveen en Jeroen Heijink. Samen blikken ze weer terug op de afgelopen week. De heren staan stil bij hun herinneringen met FC Den Haag en de link wordt al gauw gelegd naar de degradatie van Manchester United in 1974, volgens de overlevering door een goal van Denis Law.

Ook blikken ze terug op de eerste interland ooit in 1904 tussen onze zuiderburen en Frankrijk. En ze kijken terug op het tweeluik van Oranje met Engeland tijdens de kwalificatie voor het WK in 1994. Met onder andere de elleboog van Jan Wouters op Wembley op Paul Gascoigne.

Verder bespreekt Roy de recent gepubliceerde lijst van cultvoetballers uit de Premier League en vertelt Jeroen het verhaal over de ramp van het Zambiaanse elftal in 1993. En het begrip “De Vetkampstraat” bestaat 101 jaar. Dat kan Jeroen natuurlijk niet zomaar aan hem voorbij laten gaan.

Ook deze week is er weer een winnaar van de prijsvraag en uiteraard staat er weer een nieuwe vraag klaar. In de rubriek ‘De vergeten speler’ staat Ray Richardson centraal. In ‘Belle met Jelle’ is Jelle weer onderweg richting Praag en vertelt hij over zijn reis en hoe hij hoopt volgend jaar toch op een of andere manier een niveau hoger te spelen met Prague Raptors.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Deze podcast over o.a. Denis Law is uiteraard te beluisteren via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts.

https://soundcloud.com/user-95712707/132-hand-van-godcast-24-law-zambia-1993-en-101-jaar-vetkampstraat

Pro shots / imago