Aviva, San Mamés, Stadio Olimpico, Hampden Park, Arena Națională en natuurlijk Wembley. Niet zomaar een aantal stadions die in september 2014 aangewezen werden voor het Europees Kampioenschap 2020. Een aantal landen stelden zich kandidaat voor de finalerondes, poulewedstrijden en/of knockout-wedstrijden. Deze podcast gaat over groundhoppen op een EK.

Het 60-jarig bestaan van het EK wordt door de UEFA op grootste wijze aangepakt. Het verdeelde de speelsteden door heel Europa (en een stukje Azië). Kostentechnisch een dikke middelvinger naar de supporter die zijn land achterna wilde reizen. Maar de groundhopper zag er een mooie uitdaging in. Een gefrituurde vleermuis gooide echter roet in het eten. Hoewel het EK nog aan de gang is, hebben toch we een beetje kunnen genieten. Vooral omdat er uiteindelijk toch een beperkt aantal supporters is toegelaten.

In deze aflevering praten Hans Douw, groundhopper des vaderlands, Joris van de Wier en Jeroen Heijink over hun ervaringen met groundhoppen op een EK. Zo lopen de heren hun eigen bezochte wedstrijden af in Rome, Amsterdam, Glasgow en Sevilla.

De EK’s van 1988 en 2004

Hans vertelt ons een prachtige anekdote over hoe hij ooit aan kaarten kwam voor Nederland – Ierland in 1988. En Joris laat de luisteraar weten hoe het was om tussen Oekraïners te staan op Hampden. Hans en Jeroen halen verder mooie herinneringen op aan het EK 2004 in Portugal.

Waar moet een EK verder aan voldoen voor een groundhopper? En hoe werd het concept van het huidige EK ontvangen? Waar had je graag nog bij willen zijn en wat maakt een EK nou zo mooi? Ook laat Jeroen nog even weten wat hij van de catering vond tijdens dit EK.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast nu via Spotify en Apple Podcasts!