Dundee is de vierde stad van Schotland en, in tegenstelling tot Edinburgh en Aberdeen, een echte voetbalstad. Naast twee profclubs kent de stad maar liefst acht semiprofessionele voetbalverenigingen. Het is een van de tien Europese steden (en met afstand de kleinste) waar twee clubs de halve finale van de Europa Cup I/Champions League hebben bereikt.

Een vraag die vaak gesteld wordt bij luchtfoto’s van Tannadice en Dens Park is: wat is toch dat derde voetbalveld daar? Dat is Gussie Park. Voor oudere Dundonians vooral bekend als de plaats waar het Gussie Park Carnival plaatsvond, een jaarlijkse kermis. Tegenwoordig spelen het vrouwenteam en diverse jeugdelftallen van Dundee United hun wedstrijden daar.

The Foundation Park

Sinds deze zomer staat er zelfs een tribune, dankzij donaties van de Dundee United Supporters’ Foundation. De club heeft Gussie Park daarom omgedoopt in The Foundation Park.

Meer over voetbalstad Dundee in Staantribune #51, die geheel over Schotland gaat, (na) te bestellen in de Staantribune Webshop.

Voetbalstad Dundee