Facebook, het is gevuld met oninteressant geneuzel. De zoveelste oudbakken meme, gezever over glazen wijn, baby’s en katten en gejank over het regenachtige weer, veel verder komt de gemiddelde ‘vriend’ niet. Een verademing tussen al deze oppervlakkige ellende is het account van Brussels Groundhopper, ofwel Stéphane Lievens.

Helaas heb ik hem nog nooit ontmoet, maar zijn vasthoudendheid, toewijding, sobere doch grondige aanpak en liefde voor Het Voetbalveld hebben in de loop der jaren bij veel mensen grote bewondering afgedwongen.

KFC Nijlen

Stéphane gaat niet alleen voor de klassiekers, hij sjouwt ook rond op velden waar je niet dood gevonden wilt worden. Dat getuigt van karakter. Maar al vele malen zag ik op zijn account een foto opduiken die mijn interesse wekte. Zoals onlangs het bijna afgedankte stadionnetje van KFC Nijlen. En als je dan even informeert of er halsbrekende toeren uitgehaald moeten worden om erin te komen, antwoordt Brussels Groundhopper binnen de kortste keren met een droog ‘Toegang is geen probleem’.

Kom daar eens om bij een over het algemeen neurotisch zijn territorium afbakenende urbexer. Wat ik maar wil zeggen, beste lezer: volg deze man en verbaas je over de wonderlijke variëteit aan voetbalvelden op deze planeet.