In Staantribune #32, dat nu overal te koop is, staan onder meer briljante portretten van Roberto Baggio (coverartikel) en Faustino Asprilla, allebei van de hand van Frank Heinen. Roberto Baggio, een van de beste voetballers ter wereld voor wie het, binnen en buiten het veld, niet altijd makkelijk was een plek te vinden.

En dan Faustino Asprilla. Veel mensen herinneren zich hem als een halvegare die nog niet half zo ver kwam als zijn aanleg hem had kunnen brengen. Wij ook. Maar helemaal terecht is dat niet.

Verder bezocht redacteur Joris van de Wier een wedstrijd van Prague Raptors, een niet-alledaagse club in de Tsjechische hoofdstad. En ook was hij aanwezig bij het duel tussen Matlock Town en Gainsborough Trinity. Daarnaast schreef hij een opmerkelijk verhaal over het Roemeense elftal dat meedeed aan het WK in 1930. En tenslotte ontleedt hij hét doelpunt van Tony Yeboah in dienst van Leeds United.

Verder in deze editie een interview met Ad van de Wiel, clubicoon van het 80-jarige RKC, geschreven door Julian Droog. Samen met fotograaf Dirk-Jan van Dijk bezocht Julian ook Almere City, dat nu vijftien jaar betaald voetbal speelt, voor een bijzonder interview met een supporter en speler Thomas Verheydt.

Daarnaast gingen we langs in IJsland en trokken we door bijzondere voetbalplekken in Tilburg. Ook doken we in de voetbaljeugdboeken en portretteerden we de jonge jaren van Pelé, die binnenkort ook tachtig wordt. En supporters van Cambuur verwennen we met een schitterende plaat van het stadion in Leeuwarden.

Staantribune #32 is uiteraard te koop in onze webshop.