Wat zijn onze vooruitzichten op het WK voetbal in Qatar? Moeten we jacht maken op alles wat oranje is of neemt onze leeuw de gedaante van een dikke huiskat aan? Natuurlijk willen we weten hoe Nederland het gaan doen in het Midden-Oosten. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Om de strijd voor het 22e Wereldkampioenschap voetbal wordt gestreden van 21 november tot en met 18 december 2022. Wat staat ons te wachten in Qatar?

Interlands en oefenwedstrijden

We kunnen nog wel eventjes wachten met het inslaan van bier en bitterballen. Oranje speelt namelijk eerst nog een aantal oefenwedstrijden. Tijdens deze periode in het voorjaar van 2022, beproeven andere landen nog hun geluk in de play-offs. In mei en juni staat ook de Nations League weer op de agenda. Van Gaal’ jongens spelen daarin vier wedstrijden.

De loting in Doha Qatar

De loting is misschien wel het belangrijkste moment voor wat betreft de vooruitzichten op het WK voetbal. Afhankelijk van de poule waarin we terechtkomen, kunnen we de loting zien als een zegen of een slechte 1 april grap. Vanaf dit moment zullen ook de bookmakers terug op volle toeren draaien! De verwachting is dat er flink zal worden ingezet nadat de loting op 1 april 2022 bekend wordt gemaakt in Doha. Doe het wel veilig en kies voor een site met erkende betrouwbare bookmakers.

Wat we nu al weten over de poules

We stappen er niet helemaal blanco in. Er is namelijk al best iets bekend over de verdeling. Zo kunnen we Qatar terugvinden als hoofd van poule A. Het land wordt daarbij vergezeld door Frankrijk, Brazilië en onze zuiderburen België.

Waarom wordt het WK voetbal in de winter gehouden?

Een WK of EK wordt meestal in de zomer gehouden. Handig, want dat ijskoude biertje én die bitterbal smaken dan toch beter. Volgend jaar is glühwein of erwtensoep misschien een betere keuze. In Nederland en in de rest van Europa is het dan winter. Maar in Qatar kennen ze in deze periode juist aangename temperaturen om bij te voetballen. In de zomer is het gewoonweg te warm voor onze jongens. Ook voor wat betreft de tijden hoef jij je geen zorgen te maken. De voetbalwedstrijden worden in de middag en avond gespeeld met een tijdsverschil van twee uur. Dus je hoeft zeker niets te missen!