In het seizoen 2009/2010 was het dan weer zover voor Levien den Boer, Hugo Stam, Joost Blaauwhof en Leon Deckers. Hun club, NAC Breda, gaat weer Europa in. Het Armeense Gandzasar Kapan is de tegenstander in de voorronde van de Europa League voor NAC.

Europees voetbal is de welbekende kers op de taart. De euforie na het behalen van een Europees ticket. Voor de ene supporter vanzelfsprekend, voor de andere een uniek moment. Kijken naar een bak vol ballen op Eurosport of via de livestream van de UEFA. En dan is het zover. De tegenstander is bekend, de reis kan geboekt worden. Wij gaan Europa in. In deze serie van de podcast van Staantribune gaan we op zoek naar de mooie verhalen van supporters op hun Europese awaydays. In deze aflevering zijn we te gast in Breda.

En voor Levien betekent dit ‘belofte maakt schuld’. Levien sprak namelijk met zijn vader af dat ze de eerstvolgende Europese uitwedstrijd van NAC Breda met de auto zouden gaan bezoeken. Leon gaat met het vliegtuig, zoals eigenlijk die gehele Europese campagne, en Hugo en Joost beleven deze memorabele wedstrijden op verschillende manieren ook mee.

Europese anekdotes

Samen met presentator Jeroen Heijink en side-kick Ino Diepeveen vertellen de heren ronduit over hun belevenissen van prachtige avonturen. Levien vertelt in detail welke avonturen hij en zijn vader hebben meegemaakt op een roundtrip van ruim 9000(!) kilometer en welke hindernissen ze tegenkwamen. Hugo blikt terug op zijn belevenissen in Newcastle. Verder kent Joost een mooie anekdote over Theo Mommers in een dubieuze nachtclub en Leon vult dit weer aan met een mooie anekdote over Mommers in Villarreal.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast over Gandzasar Kapan – NAC nu via Spotify of Apple Podcasts! Bekijk HIER het hele overzicht van Staantribune-podcasts.