Lincoln City is actief op het vijfde Engelse niveau. Ze doen het behoorlijk als koploper en staan vijf punten los van de nummer twee. Er lijkt een kampioenschap in te zitten voor The Imps. Ook in de FA Cup heeft Lincoln indruk gemaakt door Ipswich Town, Brighton en Burnley uit te schakelen. De geluksvogels mochten zaterdag in de kwartfinales naar Arsenal in Londen. Negenduizend supporters maakten de ongeveer tweehonderd kilometer verre trip. Per bus, per trein of per auto. Heel Lincoln liep uit. In alle leeftijden waren ze erbij. Zoiets maakt op een tiener natuurlijk een gigantische indruk. Op Instagram vielen de berichten van ene Ruben op. De naar schatting vijftienjarige had “a fucking day Arsenal away”.

Tijdens de wedstrijden zingt hij zijn kleine longen uit zijn lijf. De baard in zijn keel moet nog vorm krijgen, maar dat mag de pret niet drukken

Als tiener slok je alles op van je club. Of dat nou een Europese topclub is, of een nietszeggende club in een of andere derde divisie, maakt op die leeftijd niet uit. Je kent alle spelers, weet precies hoeveel toeschouwers er in het stadion passen en spaart alle toegangskaartjes. Ruben is zo’n supporter. Tijdens de wedstrijden zingt hij zijn kleine longen uit zijn lijf. De baard in zijn keel moet nog vorm krijgen, maar dat mag de pret niet drukken. Zingend, springend en klappend beleeft hij de wedstrijden tegen clubs als Forest Green Rovers, Tranmere Rovers en Dagenham and Redbridge. Met een beetje geluk mag hij volgend seizoen naar de Engelse vierde divisie. Een droom komt uit. Samen met zijn vrienden plant hij nu al naar welke uitwedstrijden ze graag heen willen. Luton Town en Portsmouth staan vast hoog op zijn lijstje. Ruben houdt namelijk van het fanatieke supporterswereldje.

What a fucking day arsenal away 🔴⚪

Een bericht gedeeld door Ruben (@ruben67890) op

Covent Garden take over impvasion ⚪🔴

Een bericht gedeeld door Ruben (@ruben67890) op

Ruben voelt zich een casual. Hij meet zich dezelfde kledingstijl aan als oudere voetbalsupporters in Engeland. Dat betekent dat hij snelle Adidas-sneakers draagt in combinatie met polo, nette trui en dure modieuze jassen. In de winter bijvoorbeeld loopt hij in een CP Company-jas, niet bepaald een goedkoop vodje kleding. Deze jassen gaan al snel richting de vijfhonderd euro. Ruben en zijn maatjes maakt dat niet uit, want zij hebben er eentje, zelfs met ingebouwde zonnebril. Uit alles blijkt dat Ruben er flink mee bezig is. Hoe mooi is het als je dan als tiener met je clubje naar ‘Fucking Arsenal’ mag. Daar ben je wekenlang hoteldebotel van. Je kunt niet meer normaal nadenken. School lijdt eronder, want je moet plannen maken met de jongens. “Hoe gaan we?”, “Hoe gaan we het betalen?”, “Hoeveel leen jij van je ouders?”, “Wat trek jij aan?”, “Zal Arsenal ook een tiener casual groep hebben?” en “Welke hashtag heeft deze wedstrijd op Twitter?” Het zijn zomaar wat vragen die voorbijkomen.

@charliewatts401 Bois💪👌

Een bericht gedeeld door Ruben (@ruben67890) op

En dan is er die grote dag. Ruben heeft de nacht ervoor waarschijnlijk slecht geslapen, ook omdat hij op vrijdag stiekem een paar biertjes heeft weggetikt met de lads ter voorbereiding. ‘s Ochtends eerst drie boterhammen met pindakaas en dan op tijd de deur uit. De treinkaartjes met tienerkorting veilig in de portemonnee. Op het station in Lincoln staan al meer supporters. Er worden liedjes gezongen. Dit is nu al de mooiste dag van zijn leven.

Na twee uur arriveert de trein vol supporters in Londen. De jongens lopen maar achter de menigte aan en nemen daarna plaats op een pleintje om alles te observeren. De supporters van Lincoln hebben besloten om een plein in Covent Garden over te nemen, een Lincoln Invasion volgens Ruben. Na dit spektakel in de stad mogen ze dan eindelijk naar het Emirates Stadium. Negentig minuten lang zingen en hún Lincoln City naar voren schreeuwen. Hun vocale steun zorgt echter niet voor wonderen. Lincoln verliest met 5-0. Het mag de pret niet drukken. Ruben en zijn vrienden hebben een topdag, ook al zijn ze allemaal hun stem kwijt.

Als tiener vergeet je een dag als deze nooit meer. Hier kun je de rest van je leven over vertellen. Hoe verder weg in de toekomst, hoe groter de verhalen zullen worden. Helemaal omdat Lincoln City waarschijnlijk niet zo vaak meer tegen een club als Arsenal zal spelen. Daarom was ‘Arsenal away’ zo mooi voor Ruben en zijn vrienden. “What a fucking day!”