Afgelopen weken stonden bij Staantribune en FC Afkicken in het teken van de World Football Cup van de ConIFA. Sommige deelnemende landen waren vooraf algemeen bekend bij het publiek (Tibet, Noord-Cyprus), andere nauwelijks (Barawa, Karpatalya, Matabeleland).

De ConIFA telt momenteel 47 aangesloten bonden, maar uiteraard zijn er talloze landen, regio’s en volkeren die nog geen lid zijn.We vroegen een aantal medewerkers van Staantribune en FC Afkicken: Welke deelnemer, met of zonder elftal, zou jij graag op het WK van de ConIFA zien schitteren?

 

Joris Kaper (@Caposdecapos), Staantribune:

Corsica. Ik hou wel van een beetje opstandigheid en dat kan je zeker aan de Corsicanen overlaten.

De Maya. Tijd voor nieuwe hernieuwde wereldheerschappij op het ConIFA WK!

Eskimo’s (Inuit).Of ze voetballen met sneeuwballen, weet ik niet. Maar dit is de underdog onder de underdogs.

 

Jules Huijnen (@Juleshuijnen), FC Afkicken:

Limbabwe. Een veel betere naam dan FC Limburg of Sporting Limburg. Maar Limburg verdient gewoon zijn eigen team.

Nova Zembla. Enorm afgelegen, en een tot de verbeelding sprekende naam. ik voorzie shirts van ijsberenvellen.

Tasmanië. Eilanden horen gewoon bij de ConIFA. Tasmanen zijn rauwer dan Australiërs. En een logo en mascotte zijn natuurlijk snel gevonden.

 

Frank Heinen (@FHeinen), Staantribune:

Darfur United. Hen zag ik vier jaar geleden in Lapland spelen op het ConIFA WK. Met afstand de slechtste én beste ploeg: Het meeste plezier en de meeste noodzaak.

Vaticaanstad. Dat moet een schitterend elftal worden. Wel oppassen voor kardinale fouten.

Utrecht-Vogelenbuurt. Het lijkt me het beste als mijn wijk zich afscheidt van Nederland. Al is het maar om mijn WK-droom nu eindelijk eens in vervulling te laten gaan.

 

Bruce Tol (@BruceTol), FC Afkicken:

Waddeneilanden. Met gearriveerde toppers als Sieme ZijM (Ex-FC Emmen) en Joris Voest (FC Emmen) een kanshebber op de WK-titel.

 

Yannick Mulder (@yannickmulder), FC Afkicken:

IJburg. Het eiland waar ik woon, verdient net als Tuvalu een eigen voetbalteam! Met bewoners Amin Younes en David Neres zijn de vleugels in ieder geval al goed bezet en ik voorzie nu al spetterende derby’s tegen Almere City.

Catalonië. Er lijkt me geen referendum voor nodig om dit team te initiëren. Ik heb wel zin in een portie tiki taka tussen de tapas door op de Ramblas. Wel een beetje lullig voor de andere ConIFA-teams, want de wereldkampioen voor de komende decennia is met de toetreding van Catalonië al duidelijk.

Texas. Toch een staat apart binnen de Verenigde Staten, en hun rode tenues zullen perfect matchen met hun nekken. Ze kunnen in ieder geval goed schieten, dus over het doelsaldo maak ik me niet al te veel zorgen.

 

Joris van de Wier (@Doingthe116), Staantribune:

Cornwall. Het laatste Keltische gedeelte van Engeland. De uitgestorven taal Cornish is vorige eeuw weer tot leven gewekt en er is een partij die verregaande autonomie voor de provincie wil.

Bretagne. Het Bretons is ook een Keltische taal en de Bretonnen zijn oorspronkelijk afkomstig van de Britse eilanden. De taal wordt bedreigd en wordt ook niet erkend door de Franse regering.