Een verzoek van de voetbalmaten van de helaas veel te jong overleden Bas konden we simpelweg niet weigeren. Of we Staantribune-shirts konden regelen voor het vriendenteam van ‘FC Beske’. Dat hebben we graag gedaan, samen met onze partners van Robey Sportswear. Omdat voetbal meer is dan de negentig minuten op het veld.

Rust zacht, Bas.

Weer trok hij ten strijde….

Bas was een flamboyant persoon, bij wie de passie voor het voetbal al in zijn jonge jaren met de paplepel werd ingegoten door vader Harrie. De Hazenkamp en staantribune bij zijn rood, zwart en groen waren jarenlang comfortabele thuishavens voor het uiten van onze gezamenlijke passie. Met Dave, Ronnie, Johan en Daan in de begin jaren en met Dick, Luis Joren, Rene en Johan bij zijn NEC.

Ook ging Bas mee naar Europese wedstrijden van PSV, met als hoogtepunt Milaan-uit, waar Bas uiteraard vooraan staat. Of de trip naar Bern in 2008, het Nederlands Elftal achterna op het EK.

Als actief voetballer stond Bas bekend om zijn snelheid en strijdvaardigheid. Er zou geen wedstrijd gespeeld worden, waarin de tegenstander niet helemaal gek zou zijn geworden van de vechtlust en verbale kwaliteiten van Bas. Gezegd moet worden: van deze onuitwisbare indruk was ook net zo vaak sprake voorafgaand en na afloop van de wedstrijd.

Als natuurlijke gangmaker heeft Bas zich als zaal- en veldvoetballer nadrukkelijk geprofileerd. Kampioenschappen werden behaald en een memorabele toernooien werden gewonnen. Na de wedstrijd zou vervolgens geen derde helft compleet zijn geweest, als Bas niet als standaard het nummer ‘Kronenburg Park’ van Frank Boeijen zou laten klinken door de kroeg of kantine van het lokale strijdtoneel. Soms episch, soms hilarisch maar altijd vol passie een onuitwisbare herinnering.

De frequente, lokale transfers typeerden Bas als mens. Altijd op zoek naar een bestemming die op dat moment nog even onbekend was. Eenmaal aangekomen voelde hij zich overal thuis en werd hij ook altijd en overal als vaste waarde in de plaatselijke voetbalfamilie en kantine opgenomen. Als eerste en enige voetballer tot dusver, heeft Bas dan ook in alle vier de selectie-elftallen van de vier Graafse voetbalclubs gespeeld. En er zal geen club zijn die daar niet met warmte en een glimlach aan terugdenkt.

Op 2 februari 2017 werd het fluitsignaal van de laatste wedstrijd gegeven. Een wedstrijd waarvan Bas wist dat hij die niet kon winnen, maar zeker ook weer een die hij op zijn karakteristieke, strijdvaardige wijze zou beginnen, zoals hij iedere wedstrijd begon. Die laatste wedstrijd zou uiteindelijk op 26 april 2017 worden verloren.

Een spreekwoordelijke derde helft is begonnen. De gedachte aan Bas zal deze derde helft altijd kleur blijven geven. Wij blijven onze wedstrijdjes voetballen en zullen dit doen in fantastische shirts waar een prachtige afbeelding van Bas op te zien is. De shirts zijn mogelijk gemaakt door de voetbalvrienden van Staantribune. De tribune waar Bas vroeger als klein ventje samen met zijn vader naar toe ging en zijn passie voor voetbal vond.

Wij zijn dankbaar. Dit shirt zal met enorm veel trots door ons worden gedragen.

Weer trekken wij ten strijde.