Welke club in de eredivisie verkoopt het goedkoopste biertje en waar zijn de bierprijzen het meest gestegen? Wij zetten het voor u op een rij.

Het goedkoopste biertje is dit seizoen te krijgen bij FC Groningen. Je betaalt er slechts twee euro voor een glas met vijfentwintig centiliter bier.

De duurste biertjes worden verkocht bij PSV, FC Utrecht, NAC en PEC Zwolle, waar je vijf euro betaalt voor een halve liter bier.

*Deze clubs wijken af van de 0,251 liter en 0,501 liter formaten voor een klein en groot biertje.

Veel clubs verkopen een klein (vaak 0,25 liter) en groot (0,50 liter) biertje. De prijzen lopen uiteen. Zeven clubs hebben de bierprijs dit seizoen verhoogd, alleen bij Feyenoord is het bier goedkoper geworden. In De Kuip wordt wel light bier geschonken. 

Als je elke wedstrijd een liter bier zou drinken, ben je in Venlo dit seizoen het duurst uit. Je betaalt er daar gemiddeld €191,25 voor. Bij Heracles Almelo betaal je gemiddeld het minst voor een seizoen lang liters bier drinken, daar ben je gemiddeld €142,80 kwijt.

In de meeste stadions wordt Heineken geschonken, waarmee Jupiler van de troon is gestoten ten opzichte van vorig seizoen. Een aantal clubs kiest voor een lokale brouwer. Roda JC schenkt Brand, VVV-Venlo Lindeboom, PSV Bavaria en FC Twente schenkt Grolsch.

Bron: Besparingsplatform Kortingscode