Staantribune heeft voor de verkiezing van Voetbalboek van het jaar 2018 vijftien titels geselecteerd, waarop je tot en met donderdag 21 maart hier kunt stemmen. Een van de genomineerde boeken is ‘Nouri’, geschreven door Henk Spaan. Een fragment:

‘Terugdenkend aan 8 juli zie ik Klaas-Jan Huntelaar naar de kant komen,’ vertelde Marcel Keizer. ‘Hij staat zo met twee handen om zijn hals en zegt: “Er moet meteen iemand bij komen.” Ik denk: shit, tong ingeslikt. Je hoorde jongens om je heen roepen. Ik zat alleen maar op die klok te kijken: kom op, kom op nou. Ik zag dat die klok op negentig stond en ik dacht: er moet nou wel wat gebeuren. Je bent in paniek. Je kunt niet goed nadenken. Nadat hij per helikopter was weggebracht, gingen we naar de kleedkamer, je bent in complete onzekerheid. De jongens hebben zich omgekleed, maar niemand wilde weg. Je wilt hem niet achterlaten. Tjerk Smeets zei: “We moeten gaan. Hij heeft nu niets aan ons. Hij weet echt wel dat we hem steunen.” We zijn naar het hotel gegaan om onze spullen op te halen.

(Fragment gaat verder onder de afbeelding)

Hakim Ziyech komt in de kamer die hij met Appie deelt en hij zal ook zijn spullen mee moeten nemen. Dat is wel iets. En dan krijgt hij al die kritiek over zich heen aan het begin van het seizoen. Laat ik zeggen dat ik het voorbarig vond. Dat twee weken later iedereen denkt: we gaan gewoon verder. Zo werkt het natuurlijk niet.

Stem tot en met donderdag 21 maart hier op je favoriete voetbalboek van 2018! (NB: Vergeet niet je stem definitief te maken via de link in de bevestigingsmail die je krijgt na het stemmen!)

De uitslag wordt bekendgemaakt op zaterdag 23 maart van 14.00 tot 15.30 uur bij boekhandel De Vries-Van Stockum, Spui 40 in Den Haag. Er zijn onder meer interviews met de schrijvers. Ook zullen enkele auteurs voordragen en uiteraard is er gelegenheid tot signeren. Toegang is gratis, iedereen is welkom (vooraf aanmelden niet nodig)!

Foto header: Pro Shots/Stanley Gontha