Voor de verkiezing van Voetbalboek van 2017 zijn vijftien boeken geselecteerd. Tot aanstaande zondag (11 maart) kun je stemmen op een van de genomineerden. Bijvoorbeeld op het boek Deal, geschreven door Michel van Egmond.

In DEAL neemt bestsellerauteur Michel van Egmond de lezer mee in de wereld van Rob Jansen, een van de meest vooraanstaande voetbalagenten in Europa. Hij schets niet alleen een intiem portret van een markante workaholic, maar toont gelijktijdig een blik achter de schermen van het (inter)nationale topvoetbal.

Van Egmond reist met hem mee langs stadions en bestuurskamers in de meeste grote voetballanden, is er bij wanneer er miljoenentransfers worden voorbereid, en doet in zijn geheel eigen stijl verslag van de verbazing die hem daarbij bekruipt.

Het is opvallend hoe snel er wordt besloten over de toekomst van mensen die er helemaal niet bij zijn, noch weet hebben dat de mogelijke contouren van een nieuwe loopbaan hier worden vormgegeven, in deze kleine, warme kamer in het noordelijke deel van Milaan, onder aanvoering van een man die ze nog nooit van hun leven hebben ontmoet.” 

Stem tot zondag 11 maart hier op je favoriete voetbalboek van 2017!