Voor de verkiezing van Voetbalboek van 2017 zijn vijftien boeken geselecteerd. Tot aanstaande zondag (11 maart) kun je stemmen en lichten we de genomineerden uit. 

Foppe de Haan – een leven lang voetbaltrainer is een boek over een voetbaltrainer die opgroeide zonder gas, water en licht en die later te maken kreeg met voetballers met horloges van 80.000 euro. Diezelfde voetballers wist hij zo te raken dat ze voor hem door het vuur gingen.

Foppe de Haan wordt gedreven door maar één doel: anderen vooruit helpen, beter maken. Nederland leerde De Haan kennen als de ‘zo gewone’ trainer van sc Heerenveen. Maar ben je wel gewoon als je normaal blijft doen in een verder abnormale wereld? De spelers van Jong Oranje namen hem in 2006 en 2007 op de schouders na de twee gewonnen EK’s. De Oranje-vrouwen zongen hem na het gewonnen EK in 2017 toe. Zelf was hij liever op de achtergrond blijven staan.

Auteur Menno Haanstra sprak naast Foppe de Haan onder meer Ruud van Nistelrooij, Royston Drenthe, Gertjan Verbeek, Klaas-Jan Huntelaar, Jon Dahl Tomasson en Riemer van der Velde en kwam zo tot een uitzonderlijk portret van een Fries die als trainer zijn tijd ver vooruit was.

Stem tot zondag 11 maart hier op je favoriete voetbalboek van 2017!