Toen Jack White, zanger van The White Stripes, in Detroit als klein jochie uit het raam tuurde en iemand van de Salvation Army (het Amerikaanse Leger des Heils) zag lopen, riep hij steevast: “Look, the Seven Nation Army!” Zijn onbewuste verspreking werd een klassieker in voetbalstadions, vooral in Brugge.

Leden van de Blue Army, de fanatieke supporters van Club Brugge, introduceerden het nummer tijdens een uitwedstrijd tegen AC Milan. Het lied was hierna lange tijd te horen na elk doelpunt van de blauw-zwarten in het Jan Breydelstadion. Zo ook in februari 2006, toen AS Roma op bezoek was in Brugge. A Maggica won de UEFA Cup-wedstrijd met 1-2, maar wat bij de Romeinen vooral bleef hangen was de tune van The White Stripes na het Brugse doelpunt. Clubicoon Francesco Totti sprak naderhand lyrisch: “Ik kreeg het niet uit mijn hoofd. Het klonk fantastisch. Ik ben naderhand alle albums van The White Stripes gaan kopen.”

Lees het hele artikel over hoe Seven Nation Army dé stadionhymne werd in de nieuwe Staantribune. Het magazine is verkrijgbaar in de webshop of in abonnementsvorm te bestellen.

NB: In oktober betaal je geen verzendkosten als je Staantribune #1 en #2 tegelijk bestelt! Zolang de voorraad strekt, nummer 1 is bijna uitverkocht.