Kunstenaar Lorenzo Mosszilla heeft een geheim: hij bezoekt de meest beroemde stadions van de wereld en luistert daar naar de stadionliederen. Die maken op hem zo veel indruk dat hij van de teksten kunstwerken maakt. De sfeer van het stadion druipt er van af. Beelden zeggen meer dan woorden:

Heb je eenmaal ‘No one like us’ gehoord in de Londense Den, dan geeft dat kippenvel. Iets om nooit te vergeten. Ter plekke galmen de liederen langzaam weg, maar de kunstwerken vormen een eeuwige herinnering aan de ervaring van het stadion.

De kunstenaar maakt de unieke werken handmatig met een zeefdruktechniek, zoals de grote Andy Warhol dat ook deed. Ieder schilderij is 40 bij 50 cm. Deze kunstwerken zijn nu in zeer beperkte oplage exclusief bij Staantribune te koop. Door het handmatige maakproces is ieder exemplaar uniek. De kleuren per exemplaar zijn net even anders. De werken zijn daarmee een ongekend collector’s item. Je haalt iets in huis dat werkelijk niemand anders heeft.

Lorenzo Mosszilla is een alterego van een bekende Nederlandse kunstenaar die normaal gesproken peperdure schilderijen maakt voor galeries en musea. Zijn werk is wereldwijd geëxposeerd en verkocht. Grijp nu je kans om één van deze unieke voetbalkunstwerken te bemachtigen.

Je kunt een uniek kunstwerk bestellen in de Staantribune Webshop.