Staantribune nummer 20 staat geheel in het teken van voetbalshirts. Je kunt het magazine in de webshop bestellen. Voor dit nummer sprak redacteur Bart Eulen met oud-international Jan Vennegoor of Hesselink over zijn passie voor voetbalshirts. Een voorproefje:

“Als ik nu door mijn collectie heenloop, besef ik natuurlijk wel dat het een unieke verzameling is. Achteraf is altijd makkelijker praten, maar als ik toen had geweten hoe leuk ik het nu vind, had ik zeker in het begin van mijn carrière nóg veel meer moeten ruilen. Het voetbal stond alleen altijd voorop.

Mensen doen wel eens goede biedingen op mijn shirts, maar de emotionele waarde is daarvoor te groot. Voetbal is altijd mijn grootste hobby geweest, het was altijd genieten. De baan die ik nu als scout heb, voelt trouwens ook niet als werk, hoor. Ik vlieg namens PSV de hele wereld over en kom op geweldige plekken. Laatst was ik voor het eerst in La Bombonera, voor een wedstrijd van Boca Juniors. Als ik dan rond het stadion loop en die unieke sfeer ervaar, gaat mijn voetbalhart tien keer harder kloppen.”

Je kunt het magazine in de webshop bestellen.

Bekijk hem hier in elf seconden:

Voor dit magazine stelden we ook een Top 25 van Klassieke Voetbalshirts samen. Verder komen fanatieke verzamelaars van bijzondere Ajax- en Feyenoord-tenues aan het woord, interviewden we Jürgen Rank, de hoofddesigner van adidas, en kom je alles te weten over de opkomst en ondergang van het Britse sportmerk Admiral én hoe het Deense merk hummel in Nederland terechtkwam.

Daarnaast spraken we een Schotse verzamelaar die alle landenshirts in zijn bezit heeft en brachten we een bezoek aan de mannen achter Classic Football Shirts in Manchester, die ook te gast waren tijdens onze shirtstentoonstelling. Ook doken we in stoffige Italiaanse fotoarchieven voor een schitterende fotobijdrage van het stijlvolle merk Ennerre, dat eind jaren tachtig/begin jaren negentig furore maakte in de Serie A.

Met bijdragen van meesterfotografen Dirk-Jan van Dijk (foto header), Stuart Roy Clarke en Marco Magielse en illustraties van Emilio Sansolini, die ook de fraaie cover verzorgde.