De laatste fotoreportage die ik maakte voor Van Middlesbrough naar Millwall gaat over Millwall. In het boek is het mijn laatste hoofdstuk, dus dat is een passende afsluiter. Hoe je het ook wendt of keert: wie Millwall zegt, denkt meteen aan hooligans. Om te ervaren hoe intimiderend het is om als uitsupporter een avondwedstrijd van Millwall te bezoeken, besloot ik in het uitvak te gaan zitten. Of ik daarna heb moeten rennen voor mijn leven en wekenlang astronautenvoer heb moeten eten, kunnen jullie eind mei in het boek lezen. Hier alvast de foto’s van The Den, dat in een Londense buurt ligt waar geen hipster zich laat zien. Hoe dat komt? Bekijk onderstaande platen en je begrijpt het meteen.

Voor zijn boek Van Middlesbrough naar Millwall heeft Joris van de Wier Engelse clubs in rauwe steden bezocht. Het boek komt zaterdag 27 mei uit en is ALLEEN te bestellen in de Staantribune Webshop. De eerste duizend mensen krijgen een leuk presentje cadeau bij hun voorbestelling. OP = OP!