Voor mijn nieuwe boek Van Middlesbrough naar Millwall bezocht ik afgelopen week beide clubs die in de titel staan. De fotoreportage van Millwall volgt later, eerst is Boro aan de beurt. Het was eigenlijk mijn bedoeling om op 11 maart naar de derby Middlesbrough – Sunderland te gaan. Maar ik zag dat dat weekend de wedstrijden in de kwartfinale van de FA Cup worden gespeeld, wat zou betekenen dat de derby zou worden afgelast. En aangezien Middlesbrough in de 1/16e finale tegen Oxford United (League One) speelde, was de kans groot dat Boro die ging winnen. Dus besloot ik naar die wedstrijd te gaan.

Ik zag een heerlijke pot voetbal in een moordend tempo. Middlesbrough won met 3-2 en mag in de kwartfinale tegen Manchester City of Huddersfield. De sfeer was, zoals vaak bij Boro, erg goed.

Het Riverside Stadium zelf is vrij saai, maar de omgeving is top. Veel zware industrie, havendokken en de befaamde Transporter Bridge. Middlesbrough laat zien hoe Engeland ooit was. De stad zelf heeft veel klappen verwerkt de afgelopen jaren, maar dat de club terug is op het hoogste niveau geeft de mensen een trots gevoel. Overal in de stad zie je ook verwijzingen naar de club, zoals vlaggen, stickers, en muurschilderingen. Het wordt een mooi hoofdstuk om het boek mee af te trappen.

Voor Van Middlesbrough naar Millwall bezoekt Joris van de Wier Engelse clubs die in rauwe steden spelen. Het boek komt zaterdag 27 mei uit en is ALLEEN te bestellen in de Staantribune Webshop. Bij uw voorbestelling krijgt u een leuk presentje cadeau. Daarnaast krijgt u gratis toegang tot de boekpresentatie die wordt gehouden tijdens de Staantribune Ledendag op 27 mei.