Voor zijn boek Van Middlesbrough naar Millwall (dat bijna is uitverkocht!) bezocht Joris van de Wier acht ‘rauwe’ Engelse voetbalclubs. Na zijn bezoeken aan Wolverhampton Wanderers, Stoke City en Grimsby Town stond precies een jaar geleden Middlesbrough op het programma.

“Ik wilde toen eigenlijk naar de derby tussen Middlesbrough en Sunderland, maar omdat dat weekend de wedstrijden in de kwartfinale van de FA Cup werden gespeeld, werd die afgelast. Aangezien Middlesbrough in de 1/16e finale tegen Oxford United (League One) moest spelen, was de kans groot dat Boro die zou winnen. Dus besloot ik naar die wedstrijd te gaan.

Ik zag een heerlijke pot voetbal in een moordend tempo. Middlesbrough won met 3-2 en de sfeer was, zoals vaak bij Boro, erg goed. Het Riverside Stadium zelf is vrij saai, maar de omgeving is top. Veel zware industrie, havendokken en de befaamde Transporter Bridge. Middlesbrough laat zien hoe Engeland ooit was.

De stad zelf heeft veel klappen verwerkt de afgelopen jaren, maar dat de club terug is op het hoogste niveau geeft de mensen een trots gevoel. Overal in de stad zie je ook verwijzingen naar de club, zoals vlaggen, stickers, en muurschilderingen. Een mooi hoofdstuk om mijn boek mee af te trappen.”

Van Middlesbrough naar Millwall is ALLEEN nog te bestellen in de Staantribune Webshop, niet meer bij bijvoorbeeld Bol.com of de reguliere boekhandels.