Voor zijn boek Van Middlesbrough naar Millwall bezocht Joris van de Wier acht rauwe Engelse clubs. Precies een jaar geleden trok hij naar Barnsley, een club uit een stad die als heel slecht te boek staat. 

“Mijn reis begon met een derby (Wolves – Aston Villa) en eindigde met een derby (Barnsley – Sheffield Wednesday). Het was een heet dagje op Oakwell. Al na vijf minuten werd een grote knuffel van Peppa Pig naar Sam Winnall gegooid, die tot afgelopen januari de spits was van Barnsley. Winnall werd steeds uitgefloten en leek wat van slag. Overbodig om te zeggen dat uitgerekend hij de 0-1 maakte. Barnsley was zo slecht, dat de 1-1 nooit in de lucht hing. Ook overbodig om te zeggen dat die plotseling vlak voor tijd toch viel. Mannetjes op het veld, heel veel provocaties over en weer en wat arrestaties. Kortom, een derby zoals een derby hoort te zijn.”

NB: Er zijn nog minder dan 25 exemplaren van Van Middlesbrough naar Millwall verkrijgbaar, alléén in Staantribune Webshop, niet meer bij de reguliere (online) boekhandels.