Voor het boek Van Middlesbrough naar Millwall heb ik acht Engelse clubs bezocht. Afgelopen zaterdag stond de laatste op het programma: Barnsley, een club uit een stad die als heel slecht te boek staat. Mijn reis begon met een derby (Wolves v Aston Villa) en eindigde met een derby (Barnsley v Sheffield Wednesday).

Het was een heet dagje op Oakwell. Al na vijf minuten werd Peppa Pig naar Sam Winnall gegooid, tot afgelopen januari de spits van Barnsley. Hij werd steeds uitgefloten en leek wat van slag. Overbodig om te zeggen dat hij de 0-1 maakte. Barnsley was zo slecht, dat de 1-1 nooit in de lucht hing. Overbodig om te zeggen dat die plotseling vlak voor tijd toch viel. Mannetjes op het veld, heel veel provocaties over en weer en wat arrestaties. Kortom, een echte derby.

In Van Middlesbrough naar Millwall bezoekt Joris van de Wier Engelse clubs die in rauwe steden spelen. Het boek komt zaterdag 27 mei uit en is ALLEEN te bestellen in de Staantribune Webshop. Bij uw voorbestelling krijgt u een leuk presentje cadeau. Daarnaast krijgt u gratis toegang tot de boekpresentatie die wordt gehouden tijdens de Staantribune Ledendag op 27 mei.