Voor de nieuwe Staantribune bezochten we de mannen achter Kamp Seedorf en bekeken samen hun straatkunst. Een voorproefje:

Francesco Totti
“Francesco Totti is ook een van onze favorieten. We weten dat wat wij doen niet mag, dus vroeg of laat wordt het verwijderd. Daar gaan we niet om zitten huilen, ‘t hoort erbij. Onlangs hadden we op een muurtje in Amsterdam een werk van Totti gezet. Het heeft er welgeteld vijf minuten op gestaan, toen kwam een mannetje van de gemeente het al verwijderen. Een van onze jongens was even in de auto blijven zitten, dus die heeft het kunstwerk niet eens kunnen zien. We moesten er eigenlijk wel om lachen, haha.”

Damsko Strijder
“Een tijdje terug zijn we op bezoek geweest bij Eberhard van der Laan, de onlangs overleden burgemeester van Amsterdam. Zijn zoon had, zonder dat wij dat wisten, kunst van ons gekocht. Een van onze bekende kunstwerken is de Damsko Strijder, over Eberhard. Die hadden we als muurschildering gemaakt in de binnenstad van Amsterdam, maar de gemeente had het verwijderd. Het bezoek was heel losjes, we dronken een paar biertjes en praatten over voetbal. Na het overlijden van Van der Laan vroeg het Amsterdam Museum of we de Damsko Strijder nog een keer wilden schilderen, zodat ze het op konden hangen in hun galerij. Ook hing een doek van de Damsko Strijder aan de Amsterdam ArenA.”

Lees het hele artikel over Kamp Seedorf, geschreven door Gijs Groeneveld, in de nieuwe Staantribune, verkrijgbaar in de webshop en bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België! 

Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat PSV de Europa Cup I won. Staantribune-redacteur Stijn Slaats schreef een persoonlijk verhaal over 1988, hét succesjaar van de Eindhovenaren. Hans van Breukelen, de held van de finale tegen Benfica, en aanvoerder Eric Gerets staan op de cover van Staantribune nummer 16. Een voorproefje in elf seconden:

Verder bezochten wij voor dit eerste nummer van de vierde jaargang onder meer Sheffield FC, de oudste voetbalclub ter wereld en Jan Boskamp in België en 1860 München, dat eindelijk weer speelt in het vertrouwde Stadion an der Grünwalder Straße. Ook maakten we portretten van voetbalstad Parijs en het Russische Kaliningrad, een van de speelsteden van het WK dit jaar. In eigen land bezochten redacteur Dave Aalbers en fotograaf Andy Zuidema de Groesbeekse derby tussen (het inmiddels failliete) Achilles ’29 en De Treffers.

Verder onder meer: 
– Interview met Jeroen Verhoeven, oud-keeper van onder meer RKC en FC Volendam
– Jeunesse d’Esch, het Juventus van Luxemburg
– Een eerbetoon aan Mister Feyenoord, Coen Moulijn 
– Nieuwe rubriek: ‘De Verzamelaar’, dit keer over bijzondere wedstrijdposters
– Interview met de ‘Vogelman’ van Vitesse
– Voetbal & Muziek: TOP Oss
– Marco van Basten
en de gebruikelijke rubrieken, zoals de column van Frank Heinen, de Top 5 (over verslaafde voetballers), Het Shirt (Nantes) en schitterende fotoreportages!

Bestel Staantribune #16 nu in de webshop!