“Ik geloof niet. In Spanje slaan alle tweeëntwintig spelers een kruisje voordat ze het veld opkomen; als het werkt, zal het dus altijd een gelijkspel worden.”

Het is een uitspraak die natuurlijk aan het brein van slechts één man kan zijn ontsproten, Johan Cruijff. Geboren in Nederland en dit jaar helaas overleden in zijn tweede vaderland, Spanje. Het vierde Total Football Festival zal dit jaar dan ook in het teken staan van Spanje, met daarin speciale aandacht voor de legendarische nummer 14, zoon van zowel Nederland als Spanje.

Het Total Football Festival (TFF) – de naam zegt het al – is een dag voor de liefhebber van voetbal en alles wat ermee te maken heeft. Tijdens het TFF worden documentaires en films vertoond, is er (theater)kunst en muziek. Het festival blikt terug op het verleden, maar er is ook veel aandacht voor het heden, met live wedstrijden, discussies met bekende panelgasten over actuele kwesties binnen het voetbal en ‘voetbalmonologen’ met journalisten en voetbalauteurs. En uiteraard mag een voetbalquiz waarin de ware kenner zich kan onderscheiden, niet ontbreken. Het vierde Total Football Festival vindt plaats op zaterdag 26 november in Patronaat in Haarlem.

Tickets
Tickets voor dit festival zijn verkrijgbaar in de webshop, zowel voor een dagdeel (middag of avond) als de gehele dag (passe-partout). Klik hier om naar de webshop te gaan.