De tien meest originele, hartelijke en creatieve kerstwensen van voetbalclubs. Fijne kerstdagen!

10. Eintracht Frankfurt (2015)
Die Adler wensen de fans persoonlijk in hun moedertaal een mooie kerstperiode. Alle selectiespelers komen in dit filmpje aan bod.

9. Valencia (2015)
Verbroedering, saamhorigheid en liefde zijn dubbel en dwars verpakt in deze kerstfilm van Valencia. Een groep jonge supporters geniet van de spelersbus van de Spaanse club en ontmoet de selectie in de fanshop. Samen vieren zij de liefde voor de club.

8. AA Gent (2013)
Deze photoshop-kerstwens moet natuurlijk een notering in onze top tien krijgen. Op de melodie van Jingle Bells ziet de ontvanger van de boodschap de selectie met hulp van een Vlaamse photoshopper meezingen en bewegen. De AA Gent-selectie vormde op deze manier een digitaal kerstkoor in 2013.

7. West Ham United (2014)
Andy Carroll lijkt in de eerste scène stilzwijgend in te stemmen met de kerstboodschap van zijn toenmalige collega Carlton Cole. Cole geeft de fans van The Hammers letterlijk het volgende mee: “Enjoy the christmas festive period, eat a lot, drink a lot and stay married.”

6. Everton (2013)
De stemming zit er goed in bij deze Everton-kerstwens. Deze onvervalste vertolking van de musicalklassieker Bring Me Sunshine werd in 2013 uitgevoerd door een dwarsdoorsnede van de club. Van spits Lukaku tot het kantoorpersoneel.

5. AC Milan (2012)
Een heuse poging tot het opnemen van een volwaardige kerstclip. Onder meer Kevin-Prince Boateng en Ignazio Abate deden hun uiterste best om Last Christmas op een spetterende manier te vertolken. George Michael, eat your heart out!

4. Excelsior (2013)
Excelsior mag dan een kleine club zijn in de Nederlandse eredivisie, in 2013 pakten de Kralingers wel uit met het verpakken van de kerstwens in een All you need is Excelsior kerstspecial. In de romantische sfeer van de tv-kerstklassieker All you need is love deelden de spelers de warmte voor de club uit Rotterdam.

3. Swansea City (2013)
Ook in deze top tien zijn The Swans vertegenwoordigd. De selectie van Swansea City bracht voor deze kerstwens in 2013 een bezoek aan een kinderziekenhuis met veel jonge supporters. Bovendien was de selectie niet te beroerd om vol overtuiging de kerstklassieker Sleigh Bells Ringing van Neil Diamond mee te zingen.

2. Juventus (2014)
Een animatiefilmpje toont de kerstman op bezoek bij de selectie van Juventus. De Oude Dame draait de rollen om en bezorgy de kerstman een onvergetelijk bezoek aan de club uit Turijn. Een animatie-Pirlo traint met de kerstman op vrije schoppen en een animatie-Pogba staat met Santa voor de spiegel.

1. Celtic (2016)
Celtic pakt dit jaar knap uit in het kerstfilmpje. In een gemoedelijke huiskamersfeer haalt een oude supporter herinneringen op aan de verovering van de Europa Cup I in Lissabon, volgend jaar precies vijftig jaar geleden. Een jonge Celtic-fan, zijn kleinzoon, houdt zich ondertussen bezig met de Celtic-kerstcadeaus. Manager Brandon Rogers en aanvaller Scott Brown zijn de aangevers van de fanartikelen. De inbreng van Lisbon Lion Bertie Auld en Celtic-aanvaller Leigh Griffiths als elf, leveren Celtic volgens ons de eerste plaats op in deze top tien.