Zoals jullie allen weten, is het vandaag Christmas Jumper Day. Voldoende reden om eer te bewijzen aan de kersttrui in de voetbalwereld. De kersttrui-hype is over komen waaien uit de Verenigde Staten en een aantal Europese clubs hebben deze rage omarmd. De redactie van Staantribune is op zoek gegaan naar de tien beste kersttrui-foto’s van voetballers op internet. De Premier League-clubs spannen zonder twijfel de kersttrui-kroon. Geniet mee van onze top tien!

10. Jordi Amat (Swansea City)
De Spaanse centrale verdediger van The Swans poseert vol trots met zijn Swansea City sneeuwman-kersttrui. Laat het kerstfeest maar komen!

9. Artjoms Rudnevs (1. FC Köln)
1. FC Köln is een van de weinige Duitse clubs die mee is gegaan in de kersttruien-hype. De Letse aanvaller Artjoms Rudnevs staat volledig achter het initiatief. Hij draagt een trui die de bijnaam van de club, Die Geißböcke, heel veel eer aan doet.

8. Ronald Koeman (Everton)
De kerstboom is ongetwijfeld door Bertina Koeman tot in perfectie opgezet en gedecoreerd. Ronald Koeman blijkt niet de moeilijkste te zijn en trekt een kersttrui aan die naadloos aansluit bij de boom in huize Koeman.7. Juan Manuel Delgado Lloria (Heart of Midlothian)
Een  vertegenwoordiger van Heart of Midlothian mag niet ontbreken in deze top tien. De Spaanse aanvaller Juan Manuel Delgado Lloria (Juanma) lacht, samen met het rendier op de Hearts-trui, het kerstfeest tegemoet. Op dit moment is hij overigens uitgeleend aan het Spaanse UCAM Murcia. De drager van de trui, althans.

6. Memphis Depay (Manchester United)
Stijlicoon Memphis Depay geniet weinig speeltijd bij zijn club Manchester United. Het weerhoudt hem er niet van de sneeuwman met de United-muts te eren op zijn kersttrui.5. Yaya Touré (Manchester City)
Manchester City’s Yaya Touré is altijd in voor een lolletje. Zijn aanstekelijke lach is hem en zijn kersttrui zelfs te machtig. Het levert hem een verdiende vijfde plaats in deze top 10 op.4. Alexis Sanchez (Arsenal)
“Wat moet ik in deze zee van een trui?” lijkt Arsenal-aanvaller Alexis Sanchez te denken. Zijn kinderlijke, verontschuldigende en verongelijkte blik doet hem verder wegzinken in zijn onvervalste kersttrui.

3. Nick Viergever (Ajax)
“Ho, ho, ho”, luidt de kerstkreet van de kerstman op de trui van Nick Viergever. Nick gaat er vol in, de kersttrui en het dragen van een kerstmuts brengen hem heel ver in dit lijstje.

 

2. David Beckham
David Beckham mag in een lijst met modegrillen niet ontbreken. De inmiddels gestopte Britse grootheid laat zijn klasse blijken met het dragen van een kerst-vest. Lekker warm en met rendieren!1. De selectie van Arsenal
Het corps van Arsène Wenger gaat heel ver in de kerstgedachte. Onlangs vroeg de selectie aandacht voor stichting Save The Children, het leverde deze elftalfoto op en dit ludieke filmpje. De waardering van Staantribune wordt uitgesproken door het toewijzen van de nummer één-positie in deze lijst!

De foto’s zijn afkomstig van respectievelijk:
www.caughtoffside.com
www.thelocal.de
www.jorisvandewier.nl
www.dailyrecord.co.uk
www.twitter.com/fulltimereds
www.pinterest.com
www.dailymail.co.uk
www.metronieuws.nl
www.celebritybabyscoop.com
en www.arsenal.com.