Middlesbrough won in 2004 de eerste prijs in haar historie: de League Cup. In die finale speelden twee Nederlanders mee bij Boro. De Top 5 Nederlanders bij Middlesbrough:

1. Boudewijn Zenden
Boudewijn Zenden was één van die spelers in de met 2-1 gewonnen League Cup-finale tegen Bolton Wanderers. De Limburger scoorde ook, de 2-0 vanaf de penaltystip. Met een aardige dosis geluk, want hij gleed weg tijdens zijn aanloop.

2. Jimmy Floyd Hasselbaink
Hasselbaink kwam in 2004 transfervrij over van Chelsea en werd in zijn eerste seizoen meteen clubtopscorer met dertien doelpunten. Ook bereikte de spits met Boro de finale van de UEFA Cup in 2006, waarin Sevilla met 4-0 te sterk was. Één van zijn mooiste doelpunten voor Middlesbrough maakte Hasselbaink in een wedstrijd tegen Manchester City, waarin hij een vrije trap vernietigend tegen de touwen joeg.

3. Marvin Emnes
Marvin Emnes speelde van 2008 tot 2014 voor Middlesbrough, waarin de oud-Spartaan tweemaal werd uitgeleend aan Swansea City. De spits scoorde in totaal 24 doelpunten voor de club. De mooiste maakte hij tegen Walsall. Uit een voorzet vanaf rechts scoorde Emnes met een prachtige volley.

4. George Boateng
George Boateng was de andere Nederlander die meespeelde in de League Cup-finale. De oud-Feyenoorder speelde 182 wedstrijden voor Middlesbrough en werd in 2006 benoemd tot aanvoerder. Zijn eerste doelpunt scoorde hij in een uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers (0-4). De andere drie doelpunten werden gemaakt door Hasselbaink.

5. Marten de Roon
Marten de Roon verhuisde in juli 2016 van Atalanta Bergamo naar Middlesbrough voor een bedrag van rond de veertien miljoen euro. De middenvelder maakte zijn eerste doelpunt voor de club in de blessuretijd van een wedstrijd tegen Manchester City (1-1). Aan het einde van het seizoen degradeerde Middlesbrough naar het Championship en besloot De Roon terug te keren naar Italië.

Meer weten over Middlesbrough? Bestel dan het boek Van Middlesbrough naar Millwall van Joris van de Wieralleen verkrijgbaar in de Staantribune Webshop met leuk presentje!